Информационен бюлетин ОД на МВР-Ловеч, 30.06.2021 год.

Информационен бюлетин, съобщен от ОД на МВР Ловеч започва с възникнал пожар в Луковит на 29.06.2021 г.

В РУ Луковит е образувано досъдебно производство и се разследват причините за пожар, възникнал рано сутринта на 29 юни в с.Торос, при който е изгоряла покривна конструкция на постройка към частен дом и част от покрива на самата къща. Работата по случая продължава.

38-годишен, криминално проявен от Ловеч е установен в момент на опит за кражба, на сак с кабели и инструменти от задната седалка на лек автомобил, паркиран на улица в града. Сигнал за инцидента е получен около 16.30ч. на 29 юни, а лицето е задържано при опит да повреди ключалка на предна лява врата на превозното средство. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, а по случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 29 юни в РУ Луковит за срок до 24 часа е задържан 24-годишен мъж, след като в имот в града обитаван от лицето, в хода на операция насочена срещу употребата и разпространението на наркотични вещества, полицейски служители са открили пакетче с бяло кристалообразно вещество, с бруто тегло 1.7грама.

При извършеното тестване, с полеви тест веществото е реагирало на метамфетамин. По случая в РУ Луковит е образувано досъдебно производство и продължава работата по документирането на цялостната престъпна дейност на лицето, което е задържано за срок до 24 часа.

Back to top button