Информация за оперативната обстановка от ГДПБЗН към 18 часа

От началото на деня екипите на ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” са реагирали на над 270 сигнала за произшествия, свързани със силния вятър. Към момента 240 пожарникари и спасители участват в ликвидирането на 41 сигнала, резултат от динамичната метеорологична обстановка. По-голямата част от сигналите са свързани с паднали дървета и/или клони и части от покривни конструкции, изолации и други.

Град  София
Постъпили са над 200 сигнала, от които в момента се отработват 40. На територията на града действат и служителите на „Дирекция аварийна помощ и превенция“ към Столична община.

Област Враца
Постъпили са 60 сигнала, 16 от които са отработени от пожарната служба. На терен работят и екипи от „Областно пътно управление“ – Враца и дружество „Благоустройство и комунално стопанство“ – Враца. Със заповед на кмета на община Враца е обявено частично бедствено положение за територията на гр. Враца от 00:00 часа на 18.01.2023 г.

Област Монтана
Получени са четири сигнала за паднали дървета от РДПБЗН -Монтана. Обстановката в областта е спокойна.

Област София
В дежурната част на пожарната са получени шест сигнала за паднали дървета – пет от тях са в КК „Боровец“. Обстановката в областта към 1:0 ч. е спокойна.

Back to top button