Нови случаи на COVID-19 в област Ловеч, 21.08.2020г.

На 21 август в Националната информационна система са регистрирани 2 (два) положителни случаи на COVID-19 за област Ловеч от семейното огнище в гр.Луковит.

Лицата са поставени под карантина в дома от 19 август, когато са взети пробите и са без оплаквания. Въпреки няколкократното пробонабиране в огнището, в последния случай съвместно с полиция, две контактни лица допълнително са установени след щателно издирване и карантинирани.

Предстои изследването им. Общо заболелите в семейното огнище са 9, общо карантинираните контактни лица са 10.

След проведеното през седмицата заседание на Общинския кризисен щаб и издадена заповед на Кмета на община Луковит са предприети допълнителни противоепидемични мерки, в т.ч. някои забрани и ограничения с цел предотвратяване по-широко разпространение на инфекцията в града. Заповедта е публикувана на сайта на общината.

Засилен е полицейският контрол и общинска полиция за спазване на карантината и противоепидемичните мерки. Мобилизирани на терен са здравните медиатори и ромски лидери със здравно-възпитателна цел.

Към 9,00 часа на 22 август общо диагностицираните случаи в област Ловеч са 56, активните случаи са 18, от които 8 на домашна изолация и 10 хоспитализирани.

Излекуваните са 36, починалите двама.

За България – 169 положителни проби от 6373 PSR тестове.

Починали са 7.

Back to top button