Как да блокираме косопада, за да се радваме отново на здрава и сияйна коса?

През последните години косопадът е актуална тема в медицинската сфера, защото редица фактори на околната среда и прием на определени медикаменти могат да доведат като странична реакция до  отпадането на косата ни. Освен всичко друго косопадът е и психологичен проблем, а менталното ни здраве е водещ фактор, определящ цялостното ни здравословно състояние. Ето защо трябва да се грижим особено добре за нашата коса и да не позволяваме нейното отпадане без значение на каква възраст сме.

Можем ли бързо и ефективно да блокираме косопадът?

Развитието на медицината и фармацевтичната промишленост продължават да работят в тази насока, защото всички осъзнаваме колко е хубаво да имаме здрава коса. Досегашните проучвания са довели до производството и употребата на редица препарати, но един е особено популярен днес и ще се използва все по-често в нашето ежедневие. Това е уникалната Saw Palmetto съставка, която днес е включена както в препарати под таблетна форма, така и в шампоани и балсами за коса. Нейният ефект е свързан с естественото хормонално блокиране на рецептори за полови хормони, които с годините не са правилно регулирани и това води до нормалното отпадане на част от нашите косми. Липсата на разпознаване между хормоните и рецепторите ще забави този процес и така ще се радваме по-дълго време на здрава и сияйна коса.

Възможно ли е и да стимулираме растежа на нашата коса?

Освен блокирането на косопада, съществуват препарати, които действат и в посока на стимулиране на деленето на клетките в космените фоликули и съответно растежа на косъма. Един такъв препарат е нашумелият Finasterid. Истината е, че в началото той се е използвал за лечение на доброкачествена простатна хиперплазия, но като странична реакция мъжете съобщили за растеж на косата. Редица проучвания след това показали този ефект и именно поради тази причина използването му завило в съвсем друга посока и днес се използва като ефективен начин за блокиране на косопада и стимулиране на растежа на косата.

Ако страдате от косопад, Ви препоръчваме да се обърнете към медицински специалист, който да Ви препоръчва най-актуалните и ефективни препарати за блокирането на процеса и стимулирането на растежа на Вашата коса. Доверете се на специалистите и се радвайте на здрава коса през целия си живот.

Прочетете също:
Close
Back to top button