Как да се насладите максимално на зимния период?

След отминаването на празниците има период от около месец, в който наистина всичко е много носталгично и появата на депресия е напълно нормална. Всеки е изпратил с усмивка празниците, приключили са вълненията около тях и някак се чувствате сякаш живота е твърде обикновен.

Именно затова днес ще ви дадем няколко идеи, с които да разнообразите последните два месеца от зимата.

Отдайте се на свободното си време и новогодишните обещания

За да може времето да мине по-бързо го запълнете с приятни занимания. Припомнете си какви цели сте си поставили за тази година, а ако все още не сте се отдайте на един ден, в който да ги запишете.

Започнете да тренирате. Много често хората си дават обещания за по-добра форма или пък за по-здравословно хранене, но може да започнете от по-приятното. Запишете на един лист всички спортове, които искате да опитате през новата година. Може да са такива, които никога не сте тренирали или пък да се завърнете към старо хоби.

Освен спортовете се насочете към хоби, което да ви развива творчески. Не е задължително да сте виртуоз в изложбените изкуства или пък свръх добър певец, просто се насладете. Отделете време да нарисувате нещо или пък започнете да запълвате книжки за оцветяване на възрастни. Вариант е да се запишете на пеене или да се упражнявате у дома. Помолете приятел, който свири на инструмент да ви даде няколко урока през следващите два месеца.

Когато направите някое от тези действия ще успеете да разнообразите ежедневието си и да си дадете малко нови емоции, а може би и нови запознанства.

Направете неочаквани подаръци

Вече декемврийските празници са приключили и вероятно не очаквате никой да ви подари подарък или пък вие самите не мислите да подарявате. Днес може да помислите именно затова.

Ако искате да зарадвате себе си го направете. Купете си нещо, което дълго време искате или просто отидете на разходка с приятелка по магазините. Пробвайте, пийте кафе и се разхождайте безцелно.

Изключително приятно действа и да купите подарък за някого, без той да го очаква. Има страхотни маркови парфюми на ниски цени, които ще допринесат за допълнително настроение. Насочете се към бижу или пък книга. Какъвто и подарък да изберете определено ще изненадате човека и ще му донесете огромна доза щастие.

Подарете си емоция. Тук вече може да включите повече хора, като вземете няколко билета за кино или театър и поканите всичките си близки приятели. Направете семейно събирате пред някой музей и го разгледайте, като отделите време на всеки член от семейството. Също така страхотен вариант е да се съберете и да играете игри. Това може да са карти, настолни игри или дори игри навън.

Последното нещо, което може да направите е да споделите. Недейте да криете емоциите си от близките си хора, споделете им. Може да намерите съмишленици и доста по-бързо да излезете от депресивните мисли или ако нямате такива, то да намерите съмишленици в новите занимания.

Зимното време е едно от най-депресивните. Въпреки, че е изключително магическо има дни, дори седмици, в които наистина може да се чувствате много зле, дори да започне депресия или натрапчиви мисли.

Затова се отдайте на хубави емоции, напук на цялата обстановка и на всичко сиво, което ви заобикаля. Кое ще е първото, което ще опитате?

Back to top button