Калин Кирилов: Хората в Плевен не са си загубили душата

Разказ за един бивш жител на Троян.

„Хората в Плевен  не са си загубили душата“, казва Калин Кирилов, който преподава музика на три деца и създава настроение преди Коледа на жителите на града.

Прави това, което харесва, за да не се чувства на работа. Според него от здравето тръгва всичко. В града го познават като Калин Фотото. Бил е оператор и дълги години е снимал обичаите по сватбите. Там се е „напълнил с много музика“. През 1992 година се записва на курс по кавал и от тогава музикалният инструмент винаги му е верен.
Животът го отвежда за известно време из Европа, но винаги се връща вкъщи. 2015 година стига до Брюксел, след което поема пътя към скандинавските страни.

Калин Кирилов свири винаги облечен в народна носия. Кореспондентът на БНР в Плевен Латинка Светозарова го среща привечер на централния площад „Възраждане“ в близост до огрятата със светлини Коледна елха, която привлича малки и големи. Неговите изпълнения на кавал и гайда обаче могат да се видят на различни места по улиците на Плевен. Той кара плевенчани да се усмихнат и насладят на изпълненията му, от които никой не остава безразличен.

Автор:
Латинка Светозарова
Източник:
БНР
Back to top button