Калин Вельов се срещна с културни дейци от Стара Загора

Народният представител от ГЕРБ Калин Вельов проведе поредица от срещи с ръководители и представители на културните институти в Стара Загора. Областният град е 15-ият в рамките на обиколката му в страната, която депутатът прави, за да се запознае пряко с проблемите и нерешените въпроси на хората от тази сфера.

представители на културните институти в Стара Загора

По време на срещите културните дейци споделиха тревогата си от липсата на млади кадри, като по думите им тя е продиктувана основно от ниските възнаграждения. Те благодариха и на Община Стара Загора, от която винаги са срещали добро отношение. „Радващо е, когато общинското ръководство се грижи за културата и Стара Загора наистина е пример за това“ – коментира народният представител.

Калин Вельов проведе срещи с ръководителите и работещи в Държавна опера – Стара Загора, Драматичен театър „Гео Милев“, Държавен куклен театър, Общинския духов оркестър, Общинския фолклорен ансамбъл „Загоре“, Регионалния исторически музей, Градската художествена галерия, читалища, библиотеки и творчески сдружения. Всички срещи преминаха при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, въведени в България.

Back to top button