Кметът на Ловеч благодари на министър Костадин Ангелов за подкрепата, връчи му кристал

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова връчи на министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов плакет – кристал със символите на града. Министърът пристигна на 20 октомври следобед на работно посещение в града на люляците и първото му среща бе в кметството.

 → Община Ловеч въвежда нови мерки заради COVID -19

„Вашата визита е много важна за нас, ние ще ви запознаем с новите мерки, които сме приели вчера за борба с коронавируса. Благодарение на подкрепата на държавната власт работим усилено за запазване здравето на населението. Приемете този плакет като знак на нашето признание и уважение за работата, която вършите. Този кристал с герба на Ловеч и другите символи са едно признание за дейността Ви“, обърна се към госта Корнелия Маринова.
„Пожелавам успех на екипа Ви и да имате тази твърдост на кристала, защото ще ви трябва в бъдещите дни“, отвърна министърът.

Кметът на Ловеч разказа колко много и важни апаратури и медикаменти чрез дарения е получила ловешката държавна болница от местния бизнес. Радвам се, но не навсякъде в страната е така, отвърна Костадин Ангелов. „През ден говорим с министъра на финансите за вашата болница и за болницата във Враца, които имат сходни проблеми“, добави министър Ангелов.

 → Маските на открито стават задължителни

В срещата участваха зам.-кметовете Венцислав Христов и Цветан Георгиев, както и секретарят на Общината Даниела Цанова.
На влизане в сградата министърът мина през проверка за телесната температура, апаратът показа 35.7 градуса.

Днешната визита включва участие на министъра в заседание на Областния кризисен щаб, брифинг, и участие в церемонията за ежегодната персонална награда – барелеф „Св. Иван Рилски” за професионален принос на лекар.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Свързани статии

Back to top button