Кметът на Ловеч Корнелия Маринова с три отличия от Националното сдружение на общините

Най-награждаваният кмет сред отличените на Годишните награди на Националното сдружение на общините /НСОРБ/ стана кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова – тя получи три отличия.

Това стана на 12 октомври вечерта на церемония в резиденция „Бояна“ в Деня на българската община.

Кметът на Ловеч получи награда „Партньор на общините“ (голяма община), награда за „Принос за развитие на местното самоуправление“ (голяма община), както и сертификат „Европейски етикет за  иновации и добро управление на община Ловеч“, придружен с кристал „Отчетност 2020 – 2022 г.“

Отличията връчваха депутатът Ивелина Василева, председател на Комисията по околна среда и води в 44-то НС,финансовият министър Кирил Ананиев и кметовете на Монтана  и Кърджали Златко Живков и инж. Хасан Азис.

Европейският етикет беше връчен от Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството, и Искрен Веселинов, депутат в 44-то НС, ръководител на Центъра за демографска политика.

Корнелия Маринова благодари с думите:
„За мен като представител на Община Ловеч това е най-високата оценка, която администрацията  може да получи. Ситуацията с COVID 19 се помъчи на спре ентусиазма ни, на предотврати някои събития. Ние  нямаше да можем да осъществим всичко това без решителната помощ на държавата, на вас, уважаеми министри. За това сме изключително благодарни“

Кметът Корнелия Маринова благодари и на бизнеса в Ловеч, който не само работи и създава заетост, но е и социално отговорен. Тя подчерта, че 29 местни фирми са дарили над 450 000 лева за болничното учреждение, с които са закупени 55 медицински апаратури. Това е помощ за хората. Обществото успява, когато гражданите, институциите и бизнеса са заедно, допълни тя.

В началото на церемонията председателят на парламента Цвета Караянчева поздрави присъстващите за Деня на българската община и каза, че за нея е много важно „да има заедност с общинска, изпълнителна и законодателна власт“.

Тя се обърна към кметовете и кметските наместници, общинските съветници, към администрацията на общините с думите „вие сте са тези, които са най-близо до хората“. Караянчева поздрави всички наградени и насърчи всички, които няма да получат награда.

Награди бяха присъдени в категориите „Партньор на общините“, „Общински инвеститор“, „Принос за развитие на местното самоуправление“, „Гласът на общините“ и „Протегната ръка“.
Припомняме, че в последните 10 дни Община Ловеч получи пет престижни национални отличия в различни категории.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button