Кметът на Ловеч отличи със специална грамота пет спортни клуба

Със специална грамота за високи спортни постижения кметът на Ловеч Корнелия Маринова отличи пет спортни клуба, съобщават от пресцентъра на общината.

Това са Спортен клуб „Сдружение Клуб по Акробатичен Рокендрол Роксмайл“ с треньор Николай Кралски, Сдружението Хандбален клуб „Осъм“ с треньор Виктор Симеонов –старши, Сдружение „Моделклуб-Ловеч“ с треньор м. с. инж. Генко Петров, Спортен клуб по джиу джицу „Вароша“ с треньор сенсей Христо Кадийски и Спортен карате клуб „Сенши-до“ с треньор Евгени Енчев. Това стана на 18 януари 2023 г., броени дни след като бяха излъчени спортист и треньор на Ловеч за 2022 година, за което съобщихме по-рано.

На срещата отсъстваше само Евгени Енчев, който ще получи своята грамота по-късно.
Кметът на Ловеч се обърна към треньорите, част от които бяха със свои състезатели: „Прецених, че клубовете също заслужават да им се отдаде специално внимание и затова ви поканих. Благодаря, че заедно с вас правим по-привлекателно името на Ловеч. Вие не се предадохте, а продължихте по своя път и имате своите успехи. Създавате гордост във всички нас. Продължавайте по този път!“ Грамотата беше съпроводена от красива дървена кутия, резбована от майстор Димитър.

Срещата премина в откровен разговор за проблемите на ловешкия спорт, за перспективите през Градската спортна зала, за някои промени в регламента за спортист на година. Момчетата споделиха, че напоследък много често сред публиката виждат състезатели от другите клубове, които подкрепят активно своите колеги.

Автор:
Община Ловеч, пресцентър 18.01 2023 г.

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button