Кметът на община Тетевен без притеснение от проверките

Кметът на община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева заяви на пресконференция в Регионалния пресклуб на БТА в Ловеч, че няма  никакво притеснение по отношение на проверката на ДАНС и полицията на 4 ноември.

„Имам сериозни опасения от това спрямо мен да бъдат предприети незаконосъобразни действия и да бъда въвлечена в престъпления, които не съм извършила“ , каза Бояджиева пред репортер на  областта и Троян експрес.
На 4 ноември кметът потвърди пред БТА, че служители на ДАНС са извършили проверка в Община Тетевен като общината е съдействала изцяло и е предоставила всички изискани документи. Информацията за проверката тогава беше потвърдена и от пресцентъра на ДАНС, без да се посочва предмета на разследването.
Бояджиева заяви на брифинга днес, че проверката на 4 ноември е касаела сметосъбирането, сметоизвозването и поддръжката на местата за обществено ползване на територията на общината. Предмет на проверка е била и работата на отдел „Управление и стопанисване на общинските гори“ за периода от началото на 2021 г. до настоящия момент. По думите й проверката е приключила в рамките на работния ден. Тя изрази и притеснения от медийни публикации с невярно съдържание, насочени към нея и членове на семейството й.

Същите опасения изрази и синът на кметицата на община Тетевен , Христо Ничев, който е адвокат и също е замесен в тиражираните от медии- новини.

Целият брифинг може да чуете във видеоматериала

Източник:
БТА

Teteven.bg

Teteven.bg - Актуални новини от Община Тететен
Back to top button