Кметът поздрави участниците в 30-тия Национален турнир по акробатичен рокендрол

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 9 април участниците в 30-тия Национален турнир по акробатичен рокендрол за купата на Община Ловеч – 2022.Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 9 април участниците в 30-тия Национален турнир

Ловешкият клуб „Роксмайл“ е организатор на събитието, което е с най-големи традиции в акробатичния рокендрол в България.
В съботното състезание участваха над 80 състезатели от всички възрастови групи от седем спортни клубове от страната. Финалите в Спортната зала на Ловеч започнаха с парад на отборите. Представени бяха и съдиите, като голяма част от тях са били състезатели в първите турнири.Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 9 април участниците в 30-тия Национален турнир
В своето приветствие кметът Корнелия Маринова припомни с какъв ентусиазъм са започнали децата да се записват и да участват в първите прояви на „Роксмайл“ в началото на 90-те години. Тя благодари на организаторите за емоциите, които даряват на обществеността и подчерта, че днес всички състезатели са победители. Думите й бяха посрещнати с ръкопляскания от публиката.
Кметът съобщи, че Спортен клуб „Роксмайл“ се удостоява с почетен знак на общината за активния му принос в развитието и популяризирането на акробатичния рокендрол в Ловеч, за успешните представяния на наши и чужди турнири с множество награди, както и за възпитанието на стотици деца в красота и спортен дух. След това връчи на треньора на клуба Николай Кралски почетната значка на Община Ловеч за неговия принос в развитието на акробатичен рокендрол и за системната му работа с деца и юноши. Почетна значка се присъжда и на основателя на „Роксмайл“ Милко Кралски, който в момента е в чужбина.
Програмата продължи с изпълнения на всички участници, връчени бяха и купи на най-добрите състезатели.
Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова поздрави на 9 април участниците в 30-тия Национален турнир

Източник:
Община Ловеч, пресцентър 09.04.2022 г.
Back to top button