Когато ви дойдат гости

Приумнция или задължително условие – удобството и интериора в хола трябва да бъде добър. Това изискване е неотменимо ако целта на престоя в стаята е да се постигне максимално усещане за уют и пълноценна релаксация.

Изборът на модерно обзавеждане е на първо място от „to-do“ списъка ни, когато става дума за обособяването на дневната ни.  Има толкова много неща, за които трябва да се помисли отрано, за да не се изтърват съвършенните резултати някак през пръстите ни. 

Както всички знаем, сърцето на всяка една дневна е диванът. Той е една от най-често употребяваните вещи в дома ни, било то за сън, да пием кафето си, да помързелуваме на него или за приемане на гости с преспиване. Ежедневната му употреба и нашата необходимост от комфорт и фактът, че не всеки ден си купуваме диван, прави избора ни труден.

Определено не трябва да избираме дивана си само по дизайна му. Освен да очароваме всички с авангардната му визия, той трябва да притежава и необходимото качество, устойчивост и удобство.

Всеки от нас поне веднъж е приемал гости с преспиване, но не всеки има възможността да настани приятелите си в гостна стая – понеже няма такава. И това, че нямаме специално обособена гостна спалня, съвсем не означава, че трябва да изпращаме близките или приятелите си за да нощуват в хотел всеки път, когато решат да ни гостуват. Разтегателните дивани са едно страхотно решение на този не малък проблем.

Разтегателните дивани са изключително удобна алтернатива за настаняване на нашите гости, особено за малките пространства и апартаменти и то без да се нуждаем от допълнителна стая. 

Те са наистина много удобни и ултра функционални. При наличието на подобна мебел в хола ни, няма дори и малка вероятност да не успеем да си починем в края на безкрайно дългия работен ден – форсирайки ни до степен, че буквално да сме в състояние, в което не успяваме да стигнем до банята за освежаващ душ.

Предимствата на всички разтегателни дивани са многобройни и безспорни, те ни предлагат:

  • уют и комфорт, когато сме си у дома
  • изключителна практичност за нас и цялото ни семейство
  • повече красота и усещане за хармония
  • допълнителни условия за посрещане на гости с преспиване

Преди да поръчаме какъвто и да е модел на разтегателен диван е важно да проверим какъв е неговия разтягащ механизъм. Добре е да се уверим, че диванът се разпъва и събира точно толкова лесно колкото е описано. А след това и какъв точно вид ще предпочетем – лежанка, разтегателен фотьойл или ъглов разтегателен диван.

 Лежанка – те са най-опростения вариант, функционални и удобни, а също така и се предлагат и на доста разумни цени. Когато не се нуждаем от допълнително място за сън, можем да поставим лежанката в близост до домашната си библиотека, ако имаме такава, за допълнителен уют.

Разтегателен фотьойл – при силно ограничено пространство в жилището ни, този тип разтегателни фотьойли са много добро и функционално решение. Те имат механизми за разтягане и са много подходяща алтернатива на единичните легла.

Ъглов разтегателен диван – този вид дивани е най-популярен, благодарение на своята универсалност и голям брой постижения. Този тип мека мебел може да изпълнява ролята на удобен диван за нашата всекидневна, а, когато е необходимо, може да се разтегне и да се превърне в мека и комфортна спалня за гостите ни.

Добре е, когато си избираме разтегателен диван да обърнем особено внимание и на пълнежа с който е . Съвременните видове пълнежи, които се използват при производство на този тип мебели са  – пяна с ниска и висока плътност, PUR пяна. Плата, който избираме трябва да бъде приятен на допир, осигурявайки ни пълен комфорт и удобство, когато седим или спим на него.

Back to top button