Коледен концерт в с. Пресяка, община Ловеч

С коледен концерт за Рождество Христово и предстоящите Новогодишни празници бяха поздравени жители  и гости на село Пресякаобщина Ловеч, от кмета на селото Валентина Цвяткова и самодейците от хор „Българка“ при Народно Читалище „Христо Ботев 1928 г.“. Събитието се състоя на 23.12.2017 год. от 18.00 часа в салона на читалището, съобщават от читалищното ръководство.

С изпълнение на гайда тържеството официално откри Мартин Петров – млад талант, родом от Пресяка. Последваха музикални поздрави от  Стефан Иванов – хореограф и изпълнител, също от Пресяка, Пламен Денев от Ловеч и танцова формация „Слънце“ с. Лисец. С китка от автентични фолклорни песни група „Българка“ към читалището, също отправи своя поздрав към присъстващите. На края кметът Валентина Цвяткова се обърна към всички:

„Нека нашите сърца се изпълнят с любов и топлина, мир и разбирателство. Нека бъдем по добри и човечни, по смирени и състрадателни, по благородни и всеотдайни един към друг. В навечерието на Коледа и  Новата 2018 год. от все сърце пожелавам на всеки от Вас да се радва на близостта и подкрепата на семейството си, да почувства топлината и уюта на дома си, да дари с любов и обич близките си. Да си пожелаем да сме живи и здрави, силни пред трудностите, смело да преодоляваме предизвикателствата и с вяра и оптимизъм  да следваме мечтите си!“

На 24.12.2017 год. в православния храм „Свети пророк Илия“ ставрофорен свещеноиконом Любомир Казашки, енорийски свещеник на селото, се обърна към миряните с молитва и беседа за Рождество Христово.

Back to top button