Футбол

Бъдещето на „Левски“ в ръцете на Бойко Борисов

Според GONG.bg, Васил Божков е  изпратил официално съобщение до медиите, в което обявява, че контролният пакет акции на клуба ще бъде предаден на премиера Бойко Борисов.

Божков заявява, че клубът е в изключително тежко финансово състояние, затова оставя бъдещето на клуба в ръцете на министър-председателя.

„Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на Левски. Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел“, пише Божков.

„Благодарим на ръководството на ПФК Левски за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци“, казва Божков.

Автор:
GONG.bg
Източник:
Нова ТВ
Тагове
Back to top button
Close