Корнелия Маринова е на посещение във Варшава

Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч е на посещение във Варшава и посреща на 22 септември официалния празник Ден на независимостта в Българския културен институт във Варшава. Визитата е по лична покана от посланик Маргарита Ганева от посолството на Р България в полската столица.

В празничната програма са планирани два концерта. Първият е във Варшава в двореца върху вода в Кралския комплекс „Лаженки крулевские“, едно от най-престижните места в полската столица.

Вторият е в Супрасълския православен манастир в Североизточна Полша, свързан с дейността на Преславската книжовна школа. Концертът в Супрасъл ще бъде съпътстван от представяне на експозицията „Европейският път на светите Кирил и Методий и техните ученици“, подготвена от Кирило-Методиевския научен център при БАН.

Корнелия Маринова ще е специален гост в честването на празника на Република България на територията на Република Полша. Това е отлична възможност за набелязване на следващи проекти за представяне на историята, традициите и културата на българските региони, както и за установяване на партньорски отношения с този регион на Полша, в който страната ни има и почетен консул, който ще бъде домакин на мероприятията, каза посланик Маргарита Ганева.

В съвместните планове влиза представянето в Полша на женския църковен хор „Достойно ест“ към Катедралния храм „Св. Кирил и Методий“ в гр. Ловеч, сподели кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова преди отпътуването.

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button