КПКОНПИ внася иск срещу Павел Александров

КПКОНПИ внася иск срещу Павел Александров  за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Това съобщиха от пресцентъра на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество(КПКОНПИ). Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731 лв.

Чрез едно от решенията е внесен иск в Окръжен съд – Ловеч срещу Павел Александров, на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот.

Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Един от исковете е за конфискация на 147 000 лева от бившия председател на Фонда за лечение на деца Павел Александров, друг – за конфискация на 60 000 лева от Спас Василев, известен като Спас Кочериново, измамил десетки хора с обещания за евтини самолетни билети.

След акция във Фонда за лечение на деца пред 2016 година Павел Александров се сдоби с обвинение, което го направи и обект на проверка от комисията „Цацаров“.

Искът срещу него ще бъде внесен в Окръжен съд – Ловеч, а претенцията е за един недвижим имот. Въпреки шумния арест и отстраняването му от поста и макар разследването срещу него да приключи с внасяне на обвинителен акт в Специализирания наказателен съд, делото срещу Павел Александров и останалите обвинени никога не тръгна по същество.

За гражданската конфискация обаче това не е препятствие. Спас-Александър, както стана известен Спас Василев от Кочериново се споразумя с прокуратурата и изтърпя своето наказание – 7 месеца затвор, точно колкото продължи и предварителният му арест.

Под името Александър Николов и представяйки се за служител на авиокомпании, той успя да вземе пари от десетки срещу обещания за евтини самолетни билети. Обвинен обаче беше само за 60 000 лева, колкото сега иска да вземе от него Антикорупционната комисия

Останалите, към чието имущество има претенции комисията, оглавявана от бившия главен прокурор, са незаконни лихвари, лица, злоупотребили с евросредства.

Източник:
КПКОНПИ

Свързани статии

Back to top button