Криминалната хроника за Ловеч, 23.04.2021г

Над 300 кг. тютюн е иззет местността "Музговото", иззеха незаконно оръжие

Криминалната хроника за 23.04.2021г започва с прессъобщение от ОД на МВР Ловеч, че 53-годишен мъж от Ловеч е задържан за срок до 24 часа в местното районно управление на МВР. На 22 април при получен сигнал и извършено претърсване в града, на адрес собственост на лицето, служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОД МВР-Ловеч са открили и иззели 2 пушки преработени в калибър 22 и 88 боеприпаси със същия калибър.

Мъжът не е предоставил разрешителни документи за притежание и съхранение на оръжие и боеприпаси, каквито се изискват по закон.

На 22 април при съвместна операция на служители от сектор «Противодействие на икономическата престъпност» при Областната дирекция Ловеч и представители на Митница-Свищов, в помещение в града стопанисвано от фирма, са установени 26 пластмасови туби с обща вместимост около 423 литра, с течност наподобяваща дизелово гориво.

Тубите са били без необходимите документи за произход. В помещението служителите на ОД МВР-Ловеч са се натъкнали и на 6 туби, с обща вместимост около 63 литра, пълни с течност наподобяваща етилов алкохол без български акцизен бандерол.

Установените на място количества са иззети от служителите на Митница-Свищов, изготвен е констативен протокол и предстои съставяне на АУАН на управителя на обекта.

Над 300 кг. тютюн е иззет при  друга операция  на 22 април. Полицейски служители са извършили проверка в местността „Музговото“, в землището на Ловеч, където на място в момент   запарване и нарязване на тютюнa са установили две лица от с. Буковлък, 35 и 18 години.

В хода на последвалите процесуално-следствени действия са намерени и иззети 220 кг готов за продажба тютюн, 181 кг. тютюн – за запарване и рязане, машина за рязане на тютюн тип шредер, 4 газови горелки, 3 бутилки пропан бутан и електронна везна.

Криминалната хроника  за Ловеч още се съобщава, че по случаите са образувано досъдебно производство.

Back to top button