Криминалисти от ОДМВР-Ловеч разкриха убийство

По случая е задържан 25-годишен, жител на Луковит.

Криминалисти от ОД МВР-Ловеч, РУ Луковит и сектор «Убийства» при ГДНП за броени часове разкриха тежко криминално престъпление

На 30 ноември около 14.00ч. в строяща се сграда в кв. „Изток“ на град  Луковит е намерено тялото на мъртво момиче, като е установено, че това е 16-годишно дете от града. При последвалия първоначален оглед по трупа са открити следи от насилие, а от местопроизшествието са събрани следи и веществени доказателства, иззети са и записи от камери за видеонаблюдение.
В резултат на бързите и професионални действия на служителите от МВР е установен и задържан 25-годишен мъж. Лицето е привлечено като обвиняем и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържано за срок от 72ч.

Следствените действия под наблюдението на Окръжна прокуратура Ловеч продължават

От Прокуратурата изпратиха следното съобщение

В РУМВР-Луковит е образувано досъдебно производство, водено под наблюдението на Окръжна прокуратура – Ловеч, за извършено убийство. На 30.11.2021г., около обяд, в незавършена жилищна сграда в кв. „Изток“ на гр. Луковит е намерено тялото на мъртво момиче на 16 г. Незабавно са предприети действия за изясняване на случая. Извършен е щателен оглед на местопроизшествието за събиране на следи и веществени доказателства, иззети са записи от камери за видеонаблюдение.
В резултат на действията на МВР е установен извършителят на престъплението – мъж на 25 години от гр. Луковит. Същият е привлечен като обвиняем за умишлено умъртвяване на 16-годишното момиче по особено жесток начин. С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, до довеждането му пред съда.
Следствените действия продължават под ръководството на Окръжна прокуратура – Ловеч.

 

Back to top button