Криминалната хроника за област Ловеч

Криминалната хроника за област Ловеч започва с новината, че  45-годишен е установен като съпричастен към извършена на 23 декември кражба на златни накити от частен дом в с. Градежница. Служители на РУ Тетевен след проведени оперативно-издирвателни мероприятия са установили лицето, а с протокол за доброволно предаване златните накити са върнати. Работата по случая продължава РУ Тетевен, където е регистрирана преписка за извършване на предварителна проверка.

През петте почивни дни на територията на областта са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които леко е пострадал 1 човек и са нанесени материални щети по превозните средства. В един от инцидентите водачът е самокатастрофирал, след като е шофирал след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух от 1.89 промила.
Образувани са и 4 досъдебни производства /3 в РУ Ловеч и 1 в РУ Ябланица/ срещу водачи на МПС, които при полицейска проверка са установени да управляват МПС след употреба на наркотични вещества.

На 26 декември в ОД МВР-Ловеч е получен сигнал за домашно животно – крава, открито мъртво в землището на с.Лесидрен. Полицейски екип съвместно с ветеринарен лекар е извършил оглед на мястото на инцидента, като не са установени следи от насилствена смърт по трупа на животното. Иззети са проби от различни органи на кравата за последващо изследване. По случая е образувано досъдебно производство и работа продължават служителите на РУ Угърчин.

На 28 декември в РУ Ловеч е образувано досъдебно производство след получен сигнал за счупени прозорци на първи етаж на къща, на ул.«Васил Левски» в града. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия, като съпричастен към деянието е задържан 21 годишен мъж от Ловеч. Работата по случая продължава.

В РУ Ловеч е образувано досъдебно производство и се работи по установяване на извършителят на кражбата на 90 лв., собственост на 81-годишна жена. Кражбата е извършена рано сутринта на 28 декември пред жилищен блок в ж.к. «Младост». Работата по случая продължават служителите на РУ Ловеч.

Back to top button