Лек пътен инцидент след употреба на наркотик

Лек пътен инцидент  се е случил заради 29-годишен от Тетевен. Той е задържан за срок до 24 часа в РУ Тетевен, след като на 04 април около 14.20ч. при управление на лек автомобил в града е станал участник в лек пътен инцидент, а тестването му с техническо средство за наркотични вещества е отчело наличието на канабис. По случая е образувано бързо производство и работа продължават служителите на РУ Тетевен.

На 04 април около 16.00ч. служители на РУ Тетевен са спрели за проверка в града 35-годишен мъж, който е управлявал лек автомобил и тестването му с техническо средство за наркотични вещества е дало положителен резултат за канабис и метамфетамин. Водачът е задържан за срок до 24 часа, а по случая в РУ Тетевен е образувано бързо производство.

След получен сигнал и проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Тетевен са установили двама мъже, на възраст 37 и 26 години, които в период от месец са отнели множество метални предмети от наследствен имот в с. Малка Желязна.
В хода на разследването е установено, че вещите предмет на престъпление са предадени в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в с.Български извор. Работата по случая продължават служителите на РУ Тетевен.

 

Back to top button