Лекарите аплодираха в знак на благодарност

В неделя точно в 21.00 ч. екипите на няколко болницив България излезязоха пред болниците и аплодираха като жест на благодарност всички хора, които проявяват отговорност и солидарност и си остават вкъщи.
Бъдете и Вие отговорни и солидарни, останете си вкъщи! Благодарим Ви!“, написаха във Facebook страницата от лечебното заведение
Същото направиха и лекарите от ВМА. „Благодарим, че останахте вкъщи! Всичко ще бъде наред„, написаха от Военномедицинската болница.
Тази вечер  и лекарите от бургаските болници аплодираха бургазлии в знак на благодарност към всички, които проявяват отговорност и солидарност, и си остават вкъщи. Това  са  екипите на на “Life Hospital”,  УМБАЛ “Дева Мария” и на болница “Маджуров”

Това се случи след като  сутринта шефовете на „Пирогов“, Александровска болница и ВМА призоваха по време на брифинга на Националния оперативен щаб да останем по домовете си и да не превръщаме болниците в морги, след като през последните дни с хубавото време все повече хора излязоха навън.

„Има огромен потенциал от бъдещи пациенти, благодарение на това, че в момента хората се разхождат свободно по улиците. Това не може да бъде видяно, но това ще стане след около 10 дена, когато ще започнат да идват тежките случаи. Сега не е моментът да се седи по градинките, в междублоковите пространства, да се пие бира, да се смеем, да се веселим. м. Следващите две седмици ще бъдат критични. Не ходете на църква. Църквата е във всеки от нас“, каза проф. Балтов.

„Докога хората ще чакат някой друг да им поеме отговорността, която носят към себе си и другите около тях? Докога ще се повтаря – не ходете по църквите и ще говорим за затварянето на църквите?! В края на краищата, ние сме съзнателни хора, хора на 21 век с огромни претенции. Нека покажем, че сме такива!“, категоричен беше пък шефът на щаба и директор на ВМА проф. ген. Венцислав Мутафчийски.

„Всяка вечер ни ръкопляскате, аз отправям молба към всички български граждани: ако си останете по къщите, ние в 21 часа ще ви ръкопляскаме“,  обеща проф. Костадин Ангелов.

 

Свързани статии

Back to top button