Делегация от Летница посети Община „ Фурчи Сикуло“, Сицилия, Италия

Инициативата е част от дейностите по партньорския Проект: „Ние сме европейци!

В периода 02.10. – 07.10.2019 г. делегация от Община Летница, начело с временно изпълняващият длъжността кмет – Иван Иванов, посети Община „ Фурчи Сикуло“, Сицилия, Италия.

Инициативата е част от дейностите по партньорския Проект: „Ние сме европейци! Нашето бъдеще е Европа“, по Мярка „Побратимяване на градове“, Програма „Европа за гражданите“ 2014-2020.

Бенефициент на проекта е Община „ Фурчи Сикуло“ , Сицилия, Италия.

Освен Община Летница, в него участват и Община Пририкули – Латвия; Забар – Малта; Къртис, – Испания; Милвус – Словакия.

Проектът има за цел да установи стабилно и трайно партньорство, за да създаде мрежа за сътрудничество и обмен на опит, който може да представлява принос за растеж за укрепване на концепцията за активно и демократично гражданство. Намерението е гражданите да насърчават да дават своя активен принос за европейската интеграция и да развият между културен диалог, взаимно разбиране и подкрепа за европейските основни ценности. Проектът цели обмен на добри практики и засилване на сътрудничеството между местните администрации и представители на гражданското общество, като подкрепя структуриран диалог между политиците и гражданите, за да допринесе за европейското социално развитие, с подход на подход отдолу нагоре.

Основната тема на дейностите по проекта е конструктивният дебат за демократичното участие и насърчаването на активното европейско гражданство, социалната ангажираност, дебатът за бъдещето на ЕС и възприемането на гражданите от предизвикателствата, пред които е изправен Европейският съюз.

На 04.10.2019 г. е подписан пакт за сътрудничество между общините – участници в проекта.

Участието на Община Летница в проекта ни предоставя възможност да участваме при създаването на мрежа на европейско ниво в сътрудничество с европейски партньори, да надградим своите познания за държавите участнички, да присъстваме на обмяната на добри ефективни практики, да видим ефекта и резултатите от множество реализирани проекти, да получаваме много и интересна информация. Всичко това, ще бъде приложено в пряката ни работа в Община Летница, както и при разработването и управлението на проекти и в бъдещи програми и стратегии за развитието на община Летница.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Прочетете също:
Close
Back to top button