Община Ловеч и СБА Ловеч, организират осмомартенското рали

Състезателките  в осмомартенското рали  на 19 март в Ловеч за първи път редом с мъжете

Община Ловеч и СБА – клон Ловеч, организират на 19 март 2022 г.,  събота, автомобилно състезание с приложен характер, посветено  на 8-ми март. Състезанието  ще  се  проведе  на площада  пред  ж.п.гара Ловеч.

До участие в състезанието за първи път се допускат мъже, заедно с дамите . Те трябва да са водачи на МПС, притежаващи свидетелство за правоуправление на автомобил категория “В”.  Мъжете и дамите ще се състезават в отделни категории.

Краен срок за записване е на 18.03.2022г. до 18.00 ч. На 19.03.2022 г. от  9.30 –9.45 ч. е административната проверка и теглене жребий за номера. Откриването е от 10.00 ч.

С един и същ автомобил може да се състезава повече от един водач, като реда на стартиране да се съобрази от организаторите, така че пилотите да разполагат с минимум 5 мин. за подготовка.

Автомобилите се разделят по следните групи:

КЛАС СТОК/Стандартни автомобили  – серийно производство – изцяло не модифицирани, каквито се продават на широката публика, на които двигателят е сериен, окачване – серийно, ръчни спирачки – серийни и т.н.

Група  I –  до 1600 куб. см

Група  II-  над 1601куб. см

Клас модифициран / един без групи/

Модифицирани автомобили – автомобили с подобрения различни от тези на серийното производство на автомобила. Такива могат да бъдат изменения като спортен филтър, амортисьори, хидравлична ръчна спирачка и други модификации извън серийните такива.

Една група  може да бъде  сформирана, ако се състои най-малко от три автомобила. При несформиране на група водачите участват в генерално класиране и получават устно запитване за преминаване в по-горна група.

Отбор се сформира от най-малко два автомобила, като при повече от  два, за отборно класиране се взимат двете най-добри времена.

Водачите трябва да имат редовна застраховка „Гражданска отговорност”. Допълнителна състезателна застраховка не се изисква за автомобили КЛАС СТОК, а за модифицираните автомобили се попълва декларация. Не се изисква предсъстезателен преглед и състезателни лицензи. Автомобилът трябва да е преминал ГТП, а за модифицираните да има технически паспорт.

Адрес на организатора: гр. Ловеч, ул.”Тодор Каблешков” № 6 СБА клон Ловеч, тел.068/ 604245, GSM 089/5558649. Председател на организационен комитет: Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, зам.-председател Валентина Янкова, председател СБА – клон Ловеч, директор на състезанието Ивелин Йончев.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button