Община Ловеч подкрепя Световния ден на ходенето на 8 октомври

Община Ловеч се присъединява  към инициативата Световен ден на ходенето, която ще се проведе на 08.10.2020г. /четвъртък/, от 14.30 ч., на алея „Баш бунар“.

Проявата се организира от Българска федерация спорт за всички с финансовата подкрепа на Министерството под патронажа на Министъра  на младежта и спорта – г-н Красен Кралев. Проявата се провежда за 28-ми пореден път. Денят на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2020 г. и Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2020”. Световният ден на ходенето е кампания от програмата на Международната асоциация спорт за всички ТАФИСА.

Спортното събитие цели да се популяризират системните занимания с физически активност и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст, пол, социален и здравен статус.

Присъединете се към инициативата на Българска федерация спорт за всички  – Световен ден на ходенето, спортувайте, забавлявайте се, усетете удоволствието от спорта, заснемете /снимки и клипове/ и ги качете на Facebook страницата на федерацията  – „Обичам да спортувам“,  и/или  слоган „Аз подкрепям спорта и спортувам в Световния ден на ходенето“.

Покажете висока спортна активност на Вашата Община!

Очаквайте подробна информация за събитието в Ловеч!

Свързани статии

Back to top button