Майонеза „Краси“ с рекорд за Гинес

Гигантската кофичка събра 221,4 килограма майонеза

Успешният световен рекорд на Фабрика за майонеза „Краси“, който имаше и своето благотворително продължение, спечели и Наградата за благотворителност и корпоративна социална отговорност

Цялото количество майонеза, което участва в рекордното постижение, бе дарено на Дом за стари хора-Русе, на сдружение „Надежда за достоен живот“ от Пловдив, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания „Милосърдие“ и на столичния „Социален патронаж“.

Рекордът вече е вписан в „Книгата за рекордите на Гинес“ и бе поставен в края на миналата 2019-та година, по случай 25-годишния юбилей на „Краси“.

На уникално събитие и пред многобройна публика бе напълнена кофичка с майонеза, 1000 пъти по-голяма от оригиналната. Гигантската кофичка събра 221,4 килограма майонеза. Рекордът носи не само името на майонеза „Краси“, но е и постижение за България, подчертаха от екипа на Гинес.

Над 10 години Фабрика за майонеза „Краси“ подпомага превенцията на социалното изключване на деца и възрастни с различни увреждания като своя мисия, която убедено следва. Компанията подкрепя фестивала „Светът е за всички“, както и Българската федерация по борба, Сдружението на хора с увреждания „Надежда за достоен живот“ и Домашния социален патронаж.

От името на компанията наградата за „Устойчиво развитие и иновация“ прие Даниела Авджиева, която отбеляза, че: „Мисия, която си струва усилията, е да помагаме на тези, които имат нужда, и ако всички отворим сърцата си за беззащитните, ще направим света едно по-добро място за всички нас.“

Източник:
Актуално

Свързани статии

Back to top button