Малки поети с призови места от конкурс

Малки поети от СУ „Васил Левски“ – Троян с успех на конкурс

Блестящо  представяне на шестокласници от СУ „Васил Левски“ – Троян в Националния конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“ (Бургас).

Над 230 литературни творби пристигнаха на адреса на Центъра за подкрепа на личностното развитие (ЦПЛР) в Бургас за националния конкурс за православна поезия и проза „Рождество на Спасителя“ през 2019-та. Сред участниците, които бяха наградени са и шестокласниците от СУ „Васил Левски“ – Троян

С помощта на своите учители Иван Пенчев и Ангелина Иванова учениците подготвиха творбите си – есета, разказчета, стихотворения. Резултатите не закъсняха. В категория „Поезия“ на II възрастова група (5-8 клас) нашите троянчета грабнаха и трите приза.

Виктория Петрова взе първа награда, а Ивелин Бочев и Атанас Варчев й бяха кавалери на почетната стълбичка. Съответно Ивелин- втори, а Наско остана с бронзовото отличие.

Но това не бяха всички награди. Малките поети от китния балкански град спечелиха и специалната награда за масовост в конкурса, организиран от Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата, РУО-Бургас, Община Бургас, Сливенска митрополия и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Журито – Станислав Марашки – Председател на Конфедерацията на българските писатели, Виктория Димова – зам.-директор и учител по БЕЛ в ЦПЛР-Бургас и Атанасия Петрова – организатор и учител в ЦПЛР-Бургас изказаха благодарност на троянски ученици, участвали в конкурса и техните ръководители.

Най-добрите стихове бяха представени на поетичен рецитал на церемонията по връчване на наградите от ученици от Театрална школа „Детско царство“ към ЦПЛР – Бургас. За съжаление шестокласниците от троянското училище не присъстваха на церемонията. Те получиха грамотите и наградите от зам.-директорката г-жа Камелия Алексиева.

Стихотворенията на малките  поети ще бъдат публикувани в сборник с най-добрите творби от последните литературни конкурси „Рождество на Спасителя“ и „Христос возкресе – радост донесе“, благословени от Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий.

Източник:
ЦПЛР Бургас
Back to top button