Манчестър Юнайтед прекрати договора на Кристиано Роналдо

Официално Манчестър Юнайтед прекрати договора на Кристиано Роналдо по взаимно съгласие. Португалската звезда е свободен да си търси нов отбор, след като „червените дяволи“ благодариха на играча за престоя му и му пожелаха всичко най-добро на него и семейството му.

Сагата между клуба и Роналдо започна отдавна, но ескалира с прословутото интервю на звездата с Пиърс Морган. Там играчът критикува остро треньора Ерик тен Хаг, като каза, че няма как да го уважава и отправи остра позиция по отношение на развитието на клуба, споделяйки, че Манчестър Юнайтед е в застой и не върви напред.

„Кристиано Роналдо напуска Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие с незабавен ефект. Клубът благодари на Роналдо за неговия принос при двата му престоя на „Олд Трафорд“ и му пожелава всичко най-добро на него и семейството му“, гласи официалната позиция на „червените дяволи“.

След обявяването за прекратяването на договора на Кристиано Роналдо с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие, португалската звезда излезна с позиция по случая.

„След разговори с Манчестър Юнайтед се съгласихме взаимно да прекратим нашия договор. Обичам Манчестър Юнайтед и феновете, това никога няма да се промени. Чувствам, че е правилното време да опитам ново предизвикателство. Пожелавам на Манчестър Юнайтед всичко най-хубаво“, гласи позицията на Кристиано Роналдо.

Това поставя португалската звезда в интересна ситуация, като нападателят ще е без отбор на Световното първенство по футбол. Очаква се през зимата да има сериозни преговори за новата дестинация на Кристиано Роналдо, като възможните варианти не са малко на този етап.

Прочетете също:
Close
Back to top button