Мъж е починал при пътен инцидент край Голец

Мъж е починал при пътен инцидент на ПП I-4. –  край Голец, съобщават от ОД МВР област  Ловеч.
На 09 октомври около 11.40 ч. на ПП София-Варна, преди разклона за с. Голец в посока София, на прав пътен участък челно са се ударили насрещно движещи се автомобили – «Тойота» с водач 32-годишен от Габрово и ВАЗ 2101 с водач 64-годишен от Велико Търново. При произшествието на място е загинал водачът на лек автомобил «ВАЗ», а другия водач е откаран за преглед и лечение в плевенска болница. По случая е образувано досъдебно производство и се работи по изясняване на причините довели до пътния инцидент.

През почивните дни на територията на областта са регистрирани още 6 пътнотранспортни произшествия, при които са нанесени материални щети на автомобилите и леко са пострадали 8 човека.

29-годишен е задържан за срок до 24 часа в РУ Ловеч, след като на 09 октомври при извършена му полицейска проверка е установен да държи в джоб на дрехите си наркотично вещество – метамфетамин, с общо тегло 0.4 грама. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 08 октомври на територията обслужвана от РУ Луковит е проведена специализирана полицейска операция, с участието и на служители от ЗЖУ-Плевен и насочена срещу битовата престъпност в малките населени места. В хода на предприетите действия полицейските служители са обходили 12 населени места, проверили са 49 лица и 40 МПС, като за установени нарушения са съставили 6 акта и 8 глоби с фиш за нарушениия на ЗДВП.

През почивните дни служители на РУ Ловеч са извършили проверка на ловните дружини в селата Соколово и Радювене. Проверени са общо 22 участници в ловните излети, като нарушения не са констатирани.

Източник:
ОД МВР Ловеч
Back to top button