Милена Тодорова продължава възходящия си път

Милена успя да се придвижи 12 места по-напред в генералното класиране

Днес, по време на втория ден от Световното първенство по биатлон за мъже и жени, което се провежда в Антхолц-Антерселва (Италия) се състоя дисциплината, спринт на 7.5км, при дамите. Това е изключително динамична дисциплина. Изисква много бързина и точност в стрелбата. Силна мотивация и съсредоточеност показа троянката Милена Тодорова, която  с една грешка в стрелбата финишира 27-ма. Тръгна много добре, беше 19-та, после 17-та. Но грешката в стрелбата, права, доведе до една наказателната обиколка. С пасив от +1:17:30 завърши на 27-ма позиция. Така тя успя да се придвижи 12 места по-напред в генералното класиране.
Даниела Кадева и Мария Здравкова сбъркаха по три пъти и се класираха съответно 81-ва и 85-та. Марте Олсбу-Ройзеланд стана Световна шампионка. В събота е индивидуалното за жените.

Нека припомним, че на изминалото световно първенство за младежи и девойки Милена от три старта спечели три отличия. С един сребърен и два бронзови медала се окичи троянката, и даде да се разбере,че ще е доста голяма конкуренция по време на това световно. Даже може да се окаже, че е изненадата на първенството. Тя днес отново доказа, че успехът ѝ в Италия не е случаен, а плод на много труд и сега събира своите плодове.

Все пак да си в топ 30 сред най- големите, не е малко постижение и ние може да се гордеем заради възпитаничката на СКБ „Аякс“ Троян.

Утре се очаква на трасето да се появи и другият троянски представител, Спортист за 2019 №1, Владимир Илиев, който миналата година стана Световен вицешампион.

Поздравления за екипа на Милена, че не е пускат в надпревари, които носят само преумора.

Да пожелаем успех на най-успешната двойка!

Свързани статии

Back to top button