Милена Тодорова спечели и бронз

Синеоката Милена Тодорова показа сила и умения и се нареди отново на почетната стълбичка

В предпоследния ден от Световното първенство по биатлон за младежи и юноши в Швейцария се проведе спринтовата дистанция за девойки 7.5км. В него взе участие и троянката Милена Тодорова. Тя  е  с най- добро бегово време от всички. Първата й стрелба (легнала) бе с една грешка. Беше на секунди след победителката. При втората,права, бе с 2 грешки и финишира с пасив +48.4 секунди след победителката.Това й отреди третото място след Анастасия Шевченко (Русия), която е с 23:19 мин, и Aasne SKREDE от Норвегия. Участваха 83 състезателки.
Отново Милена показа сила и умения и се нареди отново на почетната стълбичка. Този път с бронз. Надяваме се отново да се развее българският флаг утре.
Любомира Пехливанска и Мария Здравкова (не завърши състезанието) не успяха да се включат в 60-те и няма да участват в преследването утре.
Заедно с каките утре(малко по-рано) в преследването ще участват Лора Христова, Стефани Йолова, Лора Радковска (трио Троян) , Валентина Димитрова. От момчетата ще участва Благой Тодев.
Успех на всички!

Свързани статии

Back to top button