Митнически служители задържаха 351 парфюма в кашони от банани

Митнически служители задържаха 351 парфюма в кашони от банани при проверка в района на ГКПП Дунав мост-Русе.

 На 11.12.2020 г., около 10,20 часа, митническите инспектори спират товарен автомобил с българска регистрация, напускащ страната. Водачът заявил, че превозва куриерски пратки от България за Румъния.

В документите стоката, разпределена в общо 14 палета, е описана като авточасти, текстилни изделия и др. Митническите служители отклоняват автомобила за щателна проверка. Върху един от палетите в превозното средство са установени шест кашона от банани, облепени с тиксо. При отварянето им са открити общо 365 парфюма и тоалетни води. Всички опаковки са с надписи на световноизвестни марки.

Митнически служители задържаха 56 040 къса цигари

 Същия ден, около 17,35 часа, в района на ГКПП Дунав мост-Русе, митнически служители спрат на изход от страната пътнически микробус с българска регистрация. Водачът заявил, че превозва личен багаж и пратки от България за Германия. Сред превозваните вещи са открити четири плика и два черни сака. В тях са установени текстилни изделия, обувки и чанти с лого на световноизвестни марки – общо 121 артикула. Шофьорът обяснил, че пратката му е дадена от български гражданин и трябвало да я транспортира до Германия.

И при двете проверки са уведомени служители от ГПУ-Русе и случаите са предадени по компетентност. Предстои уведомяване на маркопритежателите.

Източник:
Агенция Митници
Back to top button