„Млад кмет за един ден в община Летница“

Събитето „Млад кмет за един ден в община Летница“ се състоя на 16.05.2022 г. по инициатива на община Летница и Сдружение „Екомисия 21 век”.

Кампанията ”Европейска седмица в област Ловеч”, организирана от Сдружение „Екомисия 21 век”, цели чрез информационни кампании и събития в общините Ловеч, Луковит и Летница да промотира мрежата Евродеск, Европейската седмица на младежта и работата на мултиплаера „Екомисия 21 век” на местно ниво, чрез достигане до младите хора в малките общини.

След проведен конкурс за избор на участници в събитето на стола на кмета, зам.-кмета, председателя на ОС – Летница и секретаря на общината, седнаха за един ден: Теодор Тодоров, Теодора Тодорова, Изабел Борисова и Николина Иванова – ученици в СУ „Бачо Киро“ – гр. Летница.

Младите управленци се запознаха с работата на общинската администрация, като проследиха дейността в съответните и звена. Те взеха участие в оперативка на ръководството и в дискусиите за проекта на ремонта на централния площад. Учениците участвали в „Млад кмет за един ден“ получиха малки подаръци, за да си спомнят за деня, в който са управлявали Общината.

“Надявам се престоят ви в общинската администрация да Ви е бил полезен. Пожелавам ви да бъдете упорити и да не се отказвате от трудностите.“ – с тези думи кметът на община Летница – д-р Красимир Джонев приветства участниците в инициативата.

Back to top button