Можем ли сами, или да изберем фотограф да заснеме снимките за вашия онлайн магазин?

Когато правим онлайн магазин, трябва да сме оборудвали със снимки всички продукти от нашето портфолио още в минутата, когато го пускаме. Някои хора ще посетят сайта ни само веднъж и може би не биха му дали втори шанс никога. Освен това една снимка за всеки артикул едва ли би била достатъчна. Клиентите очакват възможността да разгледат всичко, което предлагаме.

Колко важни са снимките?

В интернет всички ние като че ли забравяме колко е важна хубавата снимка, докато не усетим липсата й. Като търговци ние сме длъжни да предусетим това и да дадем на своите клиенти. Продуктовите снимки помагат на клиентите да виждат какво купуват. По този начин те градят доверието си към вас и вашия бранд.

Можем ли да се справим сами?

На първо място за изготвянето на визуално портфолио би ни била нужна специализирана техника, за да направим хубави снимки, подобаващи за нашия онлайн магазин. Фотокамерата е само началото, а не забравяйте, че професионалните фотографи имат скъпи и разнообразни апарати. За някои видове продуктова фотография трябват не по-малко две камери. Оттук нататък следват осветлението, модел, постпродукция (обработка), както и някои специални атрибути като въртяща се масичка и палатка за фотографиране, например. Едва ли е разумно да харчим толкова много време, пари и усилия за визията на нашия уебсайт.

Покажете продуктите си отблизо… наистина отблизо!

Фотоапарат

Има някои артикули, които при разглеждане на живо потребителите искат да вземат в ръце и да се взират отблизо в тях. Именно за тези случаи е идеална макро фотографията, която показва доста ясно дори и доста малки изображения. За нея ще имате нужда от специален макрообектив.

3D снимки

Не бива да смесваме понятията – 360-градусова и триизмерна снимка далеч не е едно и също. За да направим 3D изображение, имаме нужда от две камери, които са настроени да снимат в един и същ или почти един и същ момент. С разминаването в тайминга можем да получим раздвоен арт ефект, който да използваме в представянето на нашата колекция.

360-градусовата фотография

Това е начин да позволим на зрителя да огледа нашите стоки от всички страни. Изображението може да се контролира съответно или с мишката, или с тъчпада на лаптопа. За направата на този вид снимки се нуждаем най-вече от въртяща се масичка, подходящ фон и добро осветление.

Пре и постпродукция

Както всички се убеждаваме в последните години, някои неща определено не са такива, каквито изглеждат. Можете да бъдете сигурни, че почти всяка задоволително изглеждаща снимка в интернет пространството, много вероятно е минала някакъв вид обработка след направата. Това не винаги означава, че се опитваме да измамим потребителя.

Понякога – например, при фотографиите на хранителни изделия, се налага да нямаме друг избор, освен да вземем някои превантивни мерки, в противен случай рискуваме нашите иначе толкова апетитни произведения да изглеждат разтечени и като цяло непривлекателни като гледка.

Има някои похвати във фотографията, които по природа изискват повече обработка на снимките, например:

Невидим манекен

Стативи

Да създадем сайт за онлайн търговия с дрехи или бижута, като използваме един-единствен или дори само двама или трима модели, е амбициозна и потенциално интересна идея. Същевременно, ако се поставим в обувките на клиента, може би ще осъзнаем, че това ни се струва като лесен начин да спестим от хонорари. Професионалното студио може да ви помогне с това, като обработи снимките и ги накара да изглеждат, все едно са облечени от невидим манекен. Това ни носи и някои специални бонус точки при пазаруването. Оказва се, че този начин на представяне на дрехите може да помогне на повече хора да успеят “да си се представят”, облечени в тях.

“ФотоПро” е насреща винаги, когато имате нужда от продуктови снимки за вашия интернет магазин.

Прочетете също:
Close
Back to top button