Над 500 нарушения за 5 дни по пътищата в областта

Над 500 нарушения за 5 дни по пътищата в областта са установили служители на Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи(ОД наМВР)-Ловеч.

Нарушенията са констатирани в рамките на специализирана полицейска операция за безопасност на движението, в малките населени места и градовете, която стартира в цялата страна от 19.00ч. на 15 януари и продължи до вечерта на 20 януари.
На територията на ОД на МВР – Ловеч основното, за което са следили екипите, е неправилно изпреварване, отнемане на предимство на останалите превозни средства и на пешеходците, използване на обезопасителни средства от водачите и пътниците, недопускане на управление от неправоспособни водачи, както и недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техните аналози.

В хода на предприетите действия служителите на ОД на МВР-Ловеч са проверили 875 моторни превозни средства (МПС) и 1072 лица, като за установени нарушения са съставили 427 фиша и 85 акта /от тях: неизползване на обезопасителни системи, колани и каски – 31, неправоспособни водачи -3, отнемане на предимство на пешеходец – 0, нарушения извършени от пешеходци – 6, неспазване на пътни знаци и маркировка – 66, управление на моторни превозни средства след употреба на наркотици и техните аналози – 0, шофиране след употреба на алкохол над 1.2 промила – 2, преминаване на забраняващ сигнал на светофарна уредба – 0, без задължителна застраховка Гражданска отговорност (ГО) – 6 и др.
С помощта на автоматизирани технически средства и системи, за периода са установени 143 нарушения на скоростните режими и са връчени 106 електронни фиша в област Ловеч.

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Back to top button