Наградиха ученика Николай Борисов от Ловеч за смела постъпка

Кмет и зам.-министър наградиха ученик от Ловеч за смела постъпка

Наградиха ученика Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч, който неотдавна с бързи и адекватни действия спаси човешки живот. В приемната на общината на 4 декември той получи от кмета Корнелия Маринова почетна значка на Община Ловеч, а от заместник-министъра на образованието и науката Таня Михайлова лаптоп и грамота от министъра.
Таня Михайлова
За Николай имаше и други подаръци от общината, както и грамота от Еленко Начев, началник на РУО-Ловеч. Но най-вече той получи много топли думи и благодарности, като това стана в присъствието на неговите родители – Стефан и Елена Борисови.
лаптоп и грамота
Да отбележат достойната постъпка на момчето дойдоха още заместник-кметът на общината Венцислав Христов, директорът на гимназията Венцеслав Георгиев, заместник-директорът Тошко Колев, преподаватели.
Корнелия Маринова

Като истинско чудо преди Коледа, което ни прави по-добри – така определи случката кметът Корнелия Маринова. Тя подчерта особената чувствителност на общината към подобни постъпки, като припомни постъпката на нашия съгражданин Христо Кънчев. Като студент той на 29 август 2011 г. спаси от сигурна смърт две момичета от кърджалийската езикова гимназия, паднали в морето край Созопол. „Понякога човек изпада в беда и има нужда от помощ и тези твои качества, които си проявил, са твоето оръжие да бъдеш един добър човек“, обърна се кметът към момчето.

Митрополит Гавриил награди ученикът Николай с икона

Заместник-министърът Таня Михайлова поздрави семейството, че са отгледали и възпитали такова стойностно дете, което ни дава надежда. Тя предаде личните поздравления на министър Красимир Вълчев към момчето. Освен това подчерта, че оценките в училище не винаги са най-важното, важно е и да станеш добър човек.
После Николай разказа със свои думи какво точно се е случило, като видимо се смущаваше да бъде център на внимание.

Припомняме, че на 12.11.2020 г. около 15,50 часа следобед на ул. „Христо Ботев“ момчето се притече на помощ на паднал непознат възрастен мъж. Момчето извика Бърза помощ и оказа първа помощ, което е спасило живота на човека, според лекарите. Всичко това става в ситуация на масов психологически стрес от COVID – 19, когато повечето хора избягват всякакви контакти с непознати лица.

Източник:
Община Ловеч, пресцентър

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч

Свързани статии

Back to top button