Николай Нанков е с коронавирус, Борисов се самизолира

Зам.-регионалният министър Николай Нанков е с коронавирус.

Това съобщи в профила си във Фейсбук.

„Скъпи приятели, за съжаление след направен днес PCR тест получих положителен резултат за коронавирус. Длъжен съм да ви информирам. Към момента се чувствам добре и съм под карантина у дома, в интерес на здравето на всички, с които общувам.

Тестовете направих не заради симптоми, а превантивно – от началото на пандемията се тествам редовно заради големия брой хора, с които работата ме среща всеки ден. Надявам се никой от контактните с мен да няма проблем! Пазете се и спазвайте стриктно противоепидемичните мерки!”, пише Нанков на стената си във Фейсбук.

Нанков е човекът на Борисов от правителството, който го придружава почти винаги по време на пътуванията за инспектиране на строителството на магистралите в страната.

Борисов написа веднага след това:

„Имам отрицателен PCR тест от тази сутрин. Тестът е направен преди срещата ми с делегацията от САЩ. Преди международни срещи и пътувания, според изискванията на съответните делегации за безопасност, се тествам. Бях информиран от заместник-министър Нанков в 16:00 ч., че е с положителен тест за COVID-19. Очаквам разпорежданията от органите на РЗИ и дотогава ще се самоизолирам. Последно съм бил контактен с него преди пет дни.“

Това съобщи премиерът Борисов в профила си във Фейсбук преди час и половина.

Самоизолацията му се е наложила заради установения положителен тест на зам.-министър Николай Нанков, с когото са били заедно преди 5 дни.

Източник:
Фейсбук

Свързани статии

Back to top button