Нели Митева прие и разговаря с танцови формации

Нели Митева прие и разговаря с ръководителите  на протестиращите самодейни танцови формации.

Временно изпълняващият длъжността Областен управител Нели Митева прие и разговаря днес с ръководителите на протестиращите самодейни танцови състави от Ловеч.

Те изразиха пред нея несъгласието си с ограничаване правото им на работа, като виждат в това дискриминационно отношение, тъй като в същото време продължават да работят други културни институции. „Считаме, че в рамките на година нашият сектор изнесе на гърба си ограниченията от COVID 19, че е налице дискриминационна практика и че в рамките на една година сме имали право на труд само три месеца.

Кристиян Костов и Маргарита Атанасова  категорични, че или забраната трябва да важи за всички, или да се разреши и на тях да упражняват дейността си.

Считаме, че мерките са недопустими, целенасочени и лишени от логика“, заяви Костов пред Митева, а и в уведомлението си за протеста им.
Водещи за нас са препоръките на здравните власти, а от първостепенно значение е да се опази и съхрани здравето на всички хора. Следим ежедневно ръста на заболяемостта не само в област Ловеч, но и в цялата страна и търсим баланса, който от една страна може да съхрани икономиката, а от друга – здравето на хората, обясни временният областен управител.
Нели Митева  и  ръководителите  на протестиращите самодейни танцови формации се договориха да обсъдят обстановката заедно с РЗИ Ловеч утре след решенията, които се очаква да бъдат оповестени от Националния оперативен щаб, съобщават за Троян експрес и Областта.

Да припомним, че в заповедта  пише: Фолклорните, танцови, певчески, театрални и други самодейни формации и групи ще трябва да преустановят репетиции и изяви. Спират се и посещенията в залите за групови занимания към фитнес центрове и всички зали за групови занимания по йога, пилатес, аеробика.

Преустановява се дейността на пенсионерските клубове и клубовете на инвалида  и игрални зали и казина.

Back to top button