Нено Димов задържан за 24 часа

Министърът на Околната среда беше отведен за разпит в спецпрокуратурата и задържан за 24 часа

Министърът на Околната среда и водите   Нено Димов (ВМРО) беше отведен за разпит в спецпрокуратурата. Все още не е ясно дали ще дава показания заради водната криза в Перник или заради скандала с приемания от Италия и други държави боклук у нас. От сутринта в МОСВ се тече акция, свързана с престъпления около водния режим в Перник и заради боклука от Италия.

Нено Димов излезе от министерството и се качи в бус на специализираната прокуратура, с който бе отведен.

„Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан“, заяви пред журналисти Нено Димов, преди да бъде качен в кола на ведомството. Но впоследствие се оказа,че е задържан за 24 часа.

Сутринта  днес бяха арестувани шефът на ВиК и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова(ГЕРБ)

Акцията на спецпрокуратурата и в екоминистерството във връзка с разследването на кризата с водата на Перник и вноса на боклук от Италия продължи около час, а по-рано сутринта спецследователи и спецпрокурори влязоха в областната управа на миньорския град.

До утре по план трябва да бъдат разпитани 30 лица, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред медиите в Перник. В акцията участват освен спецпрокурори и спецследователи, и екипи на ДАНС, МВР, КПКОНПИ.

 

Източник:
БТВ

Свързани статии

Back to top button