Неврологичното отделение в ловешката болница е затворено

Неврологичното отделение в МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч е затворено заради диагностицирани четири случая на заразени с COVID-19 лекари и медицински сестри.

Със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Ловеч в отделението е преустановен приемът на пациенти, считано от 15.00 часа на 27 октомври, за срок от 48 часа, за провеждане на крайна огнищна дезинфекция и изследване на неизследвания персонал на отделението. През този период е осигурена хоспитализация на спешни пациенти към УМБАЛ – Плевен, съобщават от РЗИ.
С положителни проби за коронавирус в отделението са две медицински сестри и един лекар, както и още една жена – също лекар в болницата, но диагностицирана като пациент на Неврологично отделение.
Общо през изминалото денонощие в Ловешка област новодиагностицираните случаи на заразени с COVID-19 са 16. Повечето са от община Ловеч – 13.
Починала e хоспитализирана в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян – 85-годишна жена от с.Малиново, без придружаващи заболявания.

Източник:
БТА

Свързани статии

Back to top button