Нов случай на COVID-19 в област Ловеч, 189- за страната

На 24 юли  в Националната информационна система е регистриран още 1 положителен случай на COVID-19 за област Ловеч.

Касае се за мъж на 46 години от гр.Ловеч, без оплаквания, изследван като контактен на положителни случаи в „Идеал стандарт“ гр.Севлиево. Контактните лица са 4 от семейството. Всички са поставени под карантина за 14 дни от днес, от контактните лица са взети проби за изследване по PCR методика. 

Към 9,00 часа на 25 юли диагностицираните случай за област Ловеч остават 35, без промяна в Единния портал. Причината за това е обяснена в информацията от вчера, а именно обратното връщане на лицата от други области с проведена и изтекла карантина в област Ловеч. Всеки следващ случай за област Ловеч ще допълва цифрата до 35 до достигането й. За всеки новорегистриран случай, обществеността ще бъде информирана своевременно, независимо от липсата на промяна във видимата част на Информационната система.

С регистрираните два случая на 24 юли, активните случаи в областта са 10, от тях 6 на домашна изолация, съответно 4 в гр.Ловеч, 2 в гр.Априлци, 4 лица са хоспитализирани.

Нови случаи за страната са 189  след направени 2161 PCR тестове. Потвърдени случаи вече са 10312. В интензивно отделение – 33,излекувани: 5306,за последното денонощие: 54 Починал е един .

 

Автор:
Елка Баръмова
Източник:
Пресцентър РЗИ
Тагове
Back to top button
Close