Старши комисар Цветозар Цанков е новият директор на ОД МВР-Ловеч

Старши комисар Цветозар Цанков е новият директор на ОД МВР-Ловеч , съобщават от пресцентъра на дирекцията.

Поради напускане  системата на МВР Ловеч на старши комисар
Милен Семков Маринов (досегашен директор на областната дирекция) с министерска заповед за директор на  ОД МВР-Ловеч е назначен старши комисар Цветозар Цанков.
В заповедта на министъра на вътрешните работи Христо Терзийски от 23 февруари 2021 година, Цветозар Цанков е временно преназначен на длъжност Директор II степен на ОД МВР-Ловеч , със специфично наименование «старши комисар».

Кой е Цветозар Цанков?

Роден през 1971 год. в гр. Ловеч. Средното си образование завършва през 1989 година в полицейското училище в град Пазарджик, а през 2000 година придобива образователно-квалификационна степен «Магистър» в СА «Д.А. Ценов» град Свищов.
Работа в системата на МВР започва на 01 май 1991 год. в СДВР, а от м. декември същата година постъпва на работа като полицай в РПУ-Ловеч.
Октомври 2000 год. е преназначен на длъжност Районен инспектор в РУ Ловеч, през 2003 год. заема длъжност в сектор «Криминална полиция» в РУ-Ловеч, а от 2005 год в сектор «Борба с организираната престъпност». През 2007г. и 2010г. последователно заема длъжности в сектор СОД и в «Охранителна полиция» в РУ Ловеч , а от 2011 год. е инспектор в сектор «Криминална полиция» при ОД МВР-Ловеч.
От 2015 год. до юни 2017 год. Цветозар Цанков е началник група в сектор «Криминална полиция» в ОД МВР-Ловеч, а от 07 юни 2017 година до този момента е на длъжност началник на отдел «Криминална полиция» в ОД МВР-Ловеч.

 

Източник:
ОД на МВР Ловеч
Back to top button