Нов вид фалшиви съобщения в интернет

Нов вид фалшиви съобщения в интернет пространството от името на „Български пощи“ ЕАД се изпращат в електронен вариант, съобщават от пресцентъра.

От акционерното дружество  уведомяват още , че има активизиране на разпращане на нов вид фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото на дружеството.

В тях се информира „получателят на пратка“, че е заявен грешен адрес на доставка и за да се коригира адреса, клиентът трябва да заплати определена сума.
„Български пощи“ ЕАД отново обръща внимание, че не изпраща тези съобщения, не изисква по имейл заплащане на такси за доставка, освобождаване от митница, корекция на адрес и др., не провежда анкети или игри, не раздава награди, и при никакви поводи не изисква лични данни от дебитна или кредитна карта.

Имейли, които не носят официалния адрес и не произхождат от домейна на дружеството, не следва да се приемат за достоверни. Томболи и игри, които не са обявени на официалната страница на дружеството, не съществуват,  пишат за  сайтовете : областта.com и „Троян експрес“

Нов вид фалшиви съобщения, но не е  за пръв път. Да припомним, че фалшивите съобщения от името на „Български пощи“ ЕАД се активизираха в края на миналата година. Тогава електронните бяха под формата на анкети или игри и др. и граждани веднага уведомиха дружеството.

Източник:
Български пощи
Back to top button