Няколко пътни инцидента през почивните дни

Няколко пътни инцидента през почивните дни са предизвикани от загуба на контрол върху превозни средства.

На 12 юни около 21.00ч. на ПП I-3 км.147 в посока гр. София, 21-годишен от Русе при управление на лек автомобил е напуснал пътното платно и се е ударил в крайпътна канавка. При сблъсъка е пострадал водачът, който е откаран за преглед във ФСМП-Луковит, след което е освободен за домашно лечение. Пробата му за алкохол е отрицателна.

На 11 юни около 14.40ч. в РУ Тетевен е получен сигнал за паднала кола в река, в с.Рибарица. На място е изпратен полицейски автопатрул, като служителите са установили, че 18-годишно момиче от гр.Червен бряг при управление на лек автомобил и преминаване по мост над река Бели Вит е изпаднала от него с автомобила си. В резултат на инцидента са пострадали две 16-годишни момичета от Тетевен, които са пътували в същото превозно средство. Една от пътничките е откарана за лечение в болница в София. Водачката е изпробвана с техническо средство за алкохол, като пробата и е отприцателна. По случая в РУ Тетевен е образувано досъдебно производство и работата продължава.

На 12 юни около 20.00ч. в землището на с.Български извор, 30-годишен от Габрово при управление на лек автомобил е загубил контрол над превозното средство, навлязъл е в лентата за насрещно движение и се е ударил в предна лява врата на паркиран извън пътното платно лек автомобил, след което е продължил движението си напред и е ударил 56-годишна пешеходка, която също е била извън платното за движение. Пострадалата жена е откарана за преглед в ФСМП-Тетевен, след което е освободена за домашно лечение. Пробата за алкохол на водача е отрицателна. Съставен му е акт за нарушение на ЗДВП.

На 10 юни около 10.50ч. на ул. «Райна Княгиня» в Ловеч 34-годишен мъж при управление на лек автомобил на заден ход е блъснал 76-годишен пешеходец. Пострадалият е откаран за преглед в ловешката болница, след което е освободен. Водачът е тестван с техническо средство за алкохол, като пробата му е отрицателна. Съставен е акт за нарушение на ЗДВП.

В резултат на проведени оперативно-издирвателни мероприятия, служители на РУ Луковит са установили 20-годишен жител на с.Бежаново, като извършител на кражба от частен дом на мотоциклет «Симсон» без регистрационни табели. Кражбата е извършена в периода от 04 до 06 юни, а моторът е установен в гориста местност в землището на с.Бежаново. По случая е образувано досъдебно производство и служителите на РУ Луковит продължават работа по документиране на цялостната престъпна дейност на лицето.

Back to top button