Област Ловеч все още в оранжевата зона

Област Ловеч към 13 септември е регистрираната 14-дневна заболяемост от COVID-19 е 242,4 на 100 хиляди население при 237,5 на 100 хиляди за предходната седмица. На този етап се задържа над 200 на 100 хиляди и това отрежда място на областта в т.н. „оранжева“ зона. Това сочат данните на РЗИ – Ловеч. В периода 6-12 септември са диагностицирани 134 заболели при 155 за предходния 7-дневен период.
През седмицата за диагностицираните и карантинирани като контактни лица са издадени 361 предписания за задължителна домашна изолация, за изолация след дехоспитализация, за изолация и лечение в лечебно заведение и за поставяне под карантина.
От 9 до 14 септември от РЗИ – Ловеч, се провеждат изследвания за COVID-19 с бърз антигенен тест по желание на педагогическия и непедагогически персонал от учебните заведения в област Ловеч. Мероприятието се организира по инициатива и със съдействието на РУО – Ловеч, във връзка със старта на новата учебна година. През изминалата седмица са изследвани 118 желаещи. Няма доказани положителни проби. Днес и утре изследванията продължават в Троян Луковит и Тетевен.
През изминалата седмица от мобилен екип на РЗИ са имунизирани жители от селата Дренов и Владиня. Кампанията е организирана по инициатива на кмета на Ловеч и със съдействието на здравния медиатор на община Ловеч, на БЧК, кмета на двете населени места и на Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев“.
В периода 6-12 септември в област Ловеч са приложени 1171 дози ваксина срещу коронавирус. Обхванати с първа доза са 655 лица и 516 с втора доза. Ваксинационното покритие на територията на областта към 12 септември е 15,6%.

 

Източник:
Областна администрация
Back to top button