Областният управител получи плакет за отлично сътрудничество

Областният управител Светослав Славчевполучи днес от Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в Ловеч плакет за отлично сътрудничество.

Центърът отбелязва 15 години от създаването си като специализирано обслужващо звено към Министерството на образованието и науката. Основната му цел е да подпомага със своите специалисти успешното приобщаване на деца и ученици със специални образователни потребности в общообразователна среда в област Ловеч. В момента 23-има учители работят с 205 деца и ученици в училищата и детските градини.

Регионалният център намира в лицето на екипа на областната администрация  доверен  партньор, подкрепящ ни в реализацията на идеите за промяна на нагласите на обществото за възможностите на децата и учениците, с които работим, да покажем техните постижения и таланти, коментира директорът на центъра Моника Дончева.

През изминалите 15 години със съдействието на областната администрация всяка година е провеждана среща на логопедите, работещи в общообразователни училища и детски градини и социални услуги, отбелязвани са заедно и празници на Регионалния център. Фоайето на Областната администрация многократно е предоставяно за детски творби на деца и ученици със специални образователни потребности по различни поводи  – 3 декември – Международен ден на хората с увреждания, 2 април – Световен ден за информираност за аутизма, 1 март,  21 март – Международен ден на хората със Синдром на Даун, 16 ноември  – Ден на толерантността.

Традиция има и в ежегодното украсяване на коледната елха на областната администрация съвместно с доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ – Ловеч, с ръчно изработени от децата и доброволците коледни играчки. Тази традиция ще бъде спазена и сега, елхата ще бъде украсена следващата седмица.

Инж. Светослав Славчев, приемайки отличието от името на своя екип, изтъкна: „Вашите възпитаници и специалисти всеки ден ни учат на толерантност, доброта, приемане на другия, силен дух“, и увери, че и занапред доброто взаимодействие между двете институции ще продължи и че администрацията няма да спира да работи за пълноценното включване в обществения живот на всички хора с увреждания, чийто международен ден отбелязваме днес.

Back to top button