Обстановката в област Добрич остава усложнена

Обстановката в област Добрич остава усложнена. Екипите не са спирали работа, каза Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ пред журналисти,

Най-тежка остава обстановката в област Добрич, където снегопочистването през нощта беше затруднено от навяванията и преспите до над метър и половина. Отворени са направленията Добрич – Балчик и Добрич – Силистра по път III-207 Добрич – Тервел – Силистра. Продължава работата по разчистването на пътищата Добрич – Генерал Тошево, Добрич – Силистра, Шабла – Балчик, Балчик – Оброчище и Балчик – Каварна – Шабла. В област Варна се работи по почистването на пътищата Аксаково – Кичево и Суворово – Ветрино, като се очаква скоро да бъде отворен пътят за Аврен. Пътят Варна – Добрич е отворен за автомобили до 12 тона. Това обобщи на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ)Георги Терзийски.

Терзийски подчерта, че ще бъде направен анализ на дейността на снегопочистващите фирми и ако има нарушения в дейността им, ще бъдат наложени глоби. В Добрич ветровете бяха ураганни, но снегопочистващите фирми не са спирали да чистят, заяви той.

 

Back to top button