Община Ловеч поднесе подаръци за Бабинден

Специална благодарност, цветя и подаръци по повод Деня на родилната помощ, 21 януари, получиха АГ- отделението на д-р Стефан Чичев и неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева към МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“. На днешния празник болницата посети заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов.

„От името на г-жа Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч и от името на цялото ръководство на Общината Ви честитя днешния празник. Изказвам нашата огромна благодарност към всички Вас, които в тази трудна обстановка сте тук и помагате нашите деца и внуци да поемат първата си глътка въздух, полагате грижи за бъдещето на Ловеч. Бъдете здрави и все така отдадени на професията си“, каза Венцислав Христов.

На срещата присъства и д-р Румяна Нановска, изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч, която благодари от името на всички присъстващи за добрата съвместна работа с Общината и за подкрепата, оказана на болницата в най-тежките моменти по време на ковид-кризата.

Ден преди празника Бабинден се роди и първото бебе в Ловеч за 2021 г. Това е Марта Пламенова Пенева, родена на 20.01.2021 г. с тегло 3900 гр. и ръст 53 см., която също получи подаръци от кмета на Общината.

От отделението споделиха, че в отминалата 2020 г. при тях са проплакали 130 бебета.
Припомняме, че в края на миналата година, заради COVID 19 отделението беше с преустановена дейност в продължение на няколко седмици, което повлия негативно на раждаемостта в Ловеч.

Свързани статии

Back to top button