Община Ловеч вече е в тъмночервената зона

Спиране на присъственото обучение в училищата в община Ловеч от 21 октомври

Община Ловеч вече е в тъмночервената зона и това обуславя спиране на присъственото обучение в училищата от 21 октомври, четвъртък, до 29 октомври включително. Това реши Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване на разпространението на коронавирус на заседание на 20 октомври сутринта под председателството на кмета Корнелия Маринова.

Дистанционното обучение се отнася за всички от 1 до 12 клас, включително и за предучилищната възраст в училищата. Детските градини засега остават отворени.

Затварят се клубовете на пенсионерите до второ решение.

Пазарният ден в Ловеч в сряда се отменя до подобряване на ситуацията. Сергии със сезонни зеленчуци ще бъдат разположени по ул. „Княз Имеретински“ до магазин Лидъл.

Решенията са взети на база заповед РД-01-856/ от 19 октомври т.г. на министъра на здравеопазването.

Към 20 октомври заболеваемостта за общината е вече 797 на 100 000 души, а за областта 527.4 на 100 000 души, съобщи директорът на РЗИ – Ловеч д-р Росица Милчева. На 19 октомври е имало 91 случая с Ковид 19 в областта, като в Ловеч са 23. Само днес сутринта е имало нови 20 случая.

От 56 легла за Ковид 19 в МБАЛ „Д-р Параскев Стоянов“ в Ловеч са свободни само четири легла, а в интензивното отделение всичките шест легла са заети, съобщи директорът д-р Румяна Нановска.

Карантинираните паралелки в областта са 21, а в община Ловеч са 14 – три в ПЕГ „Екзарх Йосиф I“, две в Професионална гимназия по механоелектротехника, две в ОУ „Димитър Димов“ и седем в Природо-математическа гимназия – Ловеч. Има и две групи под карантина в детски градини. Това съобщи началникът на РУО Еленко Начев.

В Община Ловеч обслужването на гражданите в интерес на тяхното здраве да става максимално по електронен път, за да се избегне физическия контакт, призова кметът Корнелия Маринова.

Община Ловеч, пресцентър

 

Lovech.bg

Lovech.bg - Актуални новини от Община Ловеч
Back to top button