Община Свиленград е в готовност за зимното поддържане на пътищата

Зимното поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинска пътна мрежа на територията на община Свиленград през зимен сезон 2020-2021 г. ще се извършва от дружество „Арис“ – Хасково. Фирмата бе избрана след проведена обществена поръчка. Срокът на договора с избрания изпълнител е до 30.04.2021 г.

Общинските пътища са 13 на брой и са с обща дължина 90,300 км. Прогнозната стойност на поръчката е 150 000 лв. без ДДС.

Предвижда се използването на необходимата специализирана техника – снегорин,  пясъкоразпръсквачи, автомобили с гребла с гума за почистване на сняг, трактори, булдозери, както и техника за отстраняване на възникнали проблеми по пътната настилка.  Всички машини трябва да са оборудвани със сигнализация за работа при лоши метеорологични условия.

Заледените участъци ще се обработват с естествен пясък и  сол в количества в зависимост от  зимната обстановка, като се смесват в съотношение 150-200 кг сол на 1 куб. м пясък. Минералните материали ще се разпръскват по цялата ширина на платното за движение.

Изисква се фирмата да осигурява нормална проходимост по общинската пътна мрежа с приоритет в часовете межда 7 и 9 часа и 17 и 19 часа.

Снегопочистването, опесъчаването и поддържането на  улиците в Свиленград ще се извършва от Общинско предприятие „Благоустрояване и озеленяване“.

Източник:
svilengrad.bg

Свързани статии

Back to top button